Kandidaten gemeenteraadsverkiezingen 21-03-2018 ‘LIJST 3’ stellen zich voor.


Kandidaat nummer 1:

Mijn naam is Annelies Kloosterboer. Ik ben geruime tijd geleden geboren in één van de mooie Langedijker dorpen en daar nog altijd woonachtig.
Sinds 2006 ben ik actief als raadslid voor de lokale partij Kleurrijk Langedijk.

Ik heb me ook dit keer weer verkiesbaar gesteld voor de lijst. Ik vind het van belang dat er naast fantastische nieuwe kandidaten ook nog een aantal wat langer zittende raadsleden op de lijst staan. De ledenvergadering heeft mij benoemd als lijsttrekker. Ik mag een prachtige lijst met verschillende kleurrijke kandidaten aanvoeren. Stuk voor stuk mensen die gaan voor een volledig zelfstandig Langedijk. Mensen uit alle Langedijker kernen, mensen die u kent doordat ze ondernemer zijn in Langedijk of net zoals u actief zijn voor het verenigingsleven.

De afgelopen vier jaar hebben onze fractie en steunfractieleden zich actief ingezet voor een beter Langedijk. Met tientallen moties, amendementen, raadsvragen, initiatiefvoorstellen en verzoeken om inlichtingen hebben wij onze volksvertegenwoordigende, controlerende, budgeterende en kaderstellende rol kunnen vervullen.
Het mooiste in mijn vak of hobby vind ik om te horen wat u als inwoner aan het hart gaat. U zult mij of een van mijn fractiegenoten dan ook altijd tegenkomen als er bijeenkomsten zijn waarop inwoners aanwezig zijn. Prachtig vind ik het dat inwoners gewoon aanbellen, mailen of bellen met wat zij kwijt willen. Wij hebben in ons komende verkiezingsprogramma dan ook burgerparticipatie als een belangrijk speerpunt opgenomen.

Kleurrijk Langedijk, de lokale partij, is er voor u maar ook door u!
Breng daarom uw stem dan ook uit op 21 maart aanstaande in één van de 19 Langedijker stembureaus. Het is een groot voorrecht dat u dit recht heeft. Bedenk hierbij dat één stem het verschil kan maken! Dat is vier jaar geleden ook gebeurd.

Stem Kleurrijk, Stem lijst 3 op woensdag 21 maart aanstaande!

Kandidaat nummer 2:

Ton Buis
Hallo, ik zal mij even voorstellen: mijn naam is Ton Buis, ik ben nummer 2 op de lijst van Kleurrijk Langedijk. Ik ben sinds 2006 actief binnen Kleurrijk. Eerst vier jaar als burgerraadslid en nu al weer (bijna) acht jaar als raadslid. Wederom heb ik mij verkiesbaar gesteld omdat ik pleit voor het zelfstandig blijven van onze mooie gemeente want Langedijk zit in mijn hart. Overal in het land zie je het misgaan met (ambtelijke) fusies. Ik ben van mening dat de inwoners van Langedijk te kort betrokken zijn in dit proces dus…..weten wij hun wensen niet. Daarom hebben wij uw stem nodig. Laat u dus op 21 maart horen en gebruik uw stem! Stem Kleurrijk, Stem lijst 3, nummer 2.

Kandidaat nummer 3:

Inez van Verseveld-Gerrits
Mijn naam is Inez van Verseveld-Gerrits, 49 jaar en getrouwd met Arjen. Ondanks dat ik niet geboren ben in Langedijk woon ik al meer dan 25 jaar in het mooie Oudkarspel. Een gezellig dorp waar mijn kinderen zijn opgegroeid. In die periode heb ik in verschillende besturen gezeten. En nu is het tijd voor iets nieuws. Ik heb mij aangesloten bij Kleurrijk Langedijk omdat ik als ambtenaar (van verschillende buurgemeenten) heb ervaren dat een fusie niet altijd de oplossing is. Langedijk heeft de afgelopen periode laten zien dat ze financieel weer sterker wordt. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Langedijk een stabiele zelfstandige gemeente kan blijven waardoor zij haar eigen identiteit behoudt. Voor de burger is het belangrijk dat de dienstverlening richting de inwoners optimaal blijft. Kleurrijk Langedijk vindt ook dat burgerparticipatie steeds belangrijker wordt. De gemeente moet vaker met de burger in gesprek gaan want dan zorgen wij goed voor ons mooie Langedijk.
Met dit fantastisch team wil ik mij de komende tijd hiervoor inzetten. Dus als u nog ideeën heeft, dan hoor ik het graag! Want samen zijn wij Langedijk. Stem Kleurrijk, stem lijst 3, nummer 3.

Kandidaat nummer 4:

Mark SplinterMijn naam is Mark Splinter, 43 jaar en getrouwd met Marieke. Ik kom oorspronkelijk niet uit Langedijk maar kan wel zeggen dat ik de gemeente na 24 jaar ‘verkering’ met Marieke heel goed ken. Marieke en ik hebben twee kinderen, Julian van 9 en Mieke wordt in maart alweer 8 jaar. Wij wonen alweer ruim 6 jaar in Sint Pancras. Ik ben als partner werkzaam bij een accountantsorganisatie en ben ervan overtuigd dat ik met mijn kennis en ervaring verschil kan maken in de gemeentelijke politiek in Langedijk. Ik sta volledig achter ons thema ‘zorg goed voor Langedijk en voor elkaar’ en ga daar mijn uiterste best voor doen. Ik hecht aan normen en waarden en aan doen wat je zegt. Zaken aanpakken, beslissingen nemen en zaken voor elkaar krijgen, met respect voor elkaar. Daar hou ik van en daar bereik je werkelijk iets mee. Vaker met elkaar dan over elkaar praten, uitdagingen aanpakken en je verantwoordelijkheid nemen is wat ons allemaal verder brengt en wat per saldo meer energie oplevert dan het kost.

Wij hebben een sterk team binnen de fractie waarbij verschillende mensen zich hebben gespecialiseerd op een bepaald onderwerp en daar geloof ik ook in. Overal iets van af weten is leuk maar u en onze gesprekspartners binnen de gemeente hebben het meest aan mensen die de details kennen en echt weten waar het over gaat. Ik zal me primair richten op de financiële onderwerpen die er spelen binnen de gemeente omdat daar mijn expertise ligt en ik daar uw belangen het beste in kan behartigen.
Een sterk team met een mooi verkiezingsprogramma, daar staat Kleurrijk Langedijk voor. Stem lijst 3!

Kandidaat nummer 5:

Ik ben Esther Bodegraven, 48 jaar, getrouwd met Richard, moeder van Liza, Robbin en Bart en oma van Tyler. Sinds 24 jaar woon ik in Sint Pancras, één van de dorpen in onze mooie gemeente Langedijk. Ik ben er trots op om op plek 5 op de kieslijst van Kleurrijk Langedijk te staan.
Sinds 2 jaar ben ik lid van de Cliëntenadviesraad Langedijk. Daarnaast zit ik al een groot aantal jaren in het bestuur van kinderboerderij Jong Leven.
Wat voor mij belangrijk is om het dorpse karakter van Langedijk te behouden en met elkaar te zorgen voor een fijne leefomgeving. Graag wil ik me inzetten om politiek en inwoners dichter bij elkaar te brengen, zodat genomen besluiten ook goed worden gedragen door de bevolking van Langedijk. Door mijn ervaring en kennis richt ik me binnen onze partij vooral op alle zaken rondom het Sociaal Domein, Vrijwilligerswerk en Dierenwelzijn. Kleurrijk Langedijk zet zich onder meer in voor het zelfstandig blijven van Langedijk en er zo voor te zorgen dat dit een veilige en stabiele gemeente is en blijft voor alle Langedijkers.

Kandidaat nummer 6:

Maaike BoudewijnMijn naam is Maaike Boudewijn, ik ben 34 jaar, geboren en getogen in Zuid-Scharwoude. Vanaf de oplevering van de eerste woningen in Westerdel, een wijk die steeds mooier wordt, woon ik met veel plezier in Broek op Langedijk. Sinds 2006 ben ik werkzaam bij een zorghulpmiddelenleverancier, na een opleiding bewegingstechnologie te hebben afgerond. Daarnaast ben ik al geruime tijd actief in de wereld van het rolstoeldansen. In het dagelijks leven kom ik veel in aanraking met mensen die te maken hebben met de regelingen binnen het sociaal domein. In het kader van ‘beste stuurlui staan aan wal’ heb ik me ongeveer zes jaar geleden aangesloten bij Kleurrijk Langedijk. Mijn streven is om Langedijk zelfstandig te houden, met zorg en aandacht voor iedereen die dat nodig heeft binnen onze mooie gemeente.