Kermis Zuid-Scharwoude 2015

De kermis is weer voorbij en het is voor jong en oud weer een groot feest geweest. Als je de kermis op loopt waan je je direct in een vlaag van gemoedelijkheid. Bij mooi weer, dan is een groot deel van de Kermis ook buiten. Dat is al jaren zo. Het is een feest voor iedereen. Dat betekent overigens niet dat er geen mensen zijn die er last van hebben. Helemaal voor de directe omgeving is het een ingrijpende aangelegenheid. Toch ziet bijna iedereen het belang van een Langedijker Volksfeest zoals dat al sinds mensenheugenis bestaat.

 

Een kritische grens overschreden

Volgen Burgemeester Hans Cornelisse is een kritische grens overschreden. Dit heeft vooral te maken met een DJ die buiten muziek maakte en met het plaatsen van tappen buiten. Nu moet iedereen zich gewoon aan de afspraken houden dus als hier geen toestemming voor was dan heeft hij een punt. Echter het gaat om de verhouding. Wij denken dat als de burgemeester ook de andere kant van het feest had gezien dat hij niet had gereageerd op een paar telefoontjes of in ieder geval op een andere manier. Het is echt triest dat een paar klagers in dit land altijd de krant vol hebben. Aandacht voor het positieve mag meer in evenwicht komen.

Uitnodiging

Namens de fractie van Kleurrijk-Langedijk nodigen we de burgemeester hierbij uit volgend jaar op de maandag van de kermis de gehele dag met ons mee te gaan. De uitnodiging is ook aan alle leden van de politieke partijen gericht zodat we met een mooi groepje zijn. Dan kunnen we een potje zetten om alles soepel te laten verlopen. We zin er van overtuigd dat de sfeer en de gezellige gesprekken de Burgemeester zullen bijblijven en zijn beoordeling blijvend zal beïnvloeden.