Klantvriendelijkheid is ver te zoeken bij de gemeente Langedijk

Klantvriendelijkheid is ver te zoeken bij de gemeente Langedijk

Pas afgelopen week werd duidelijk dat het gemeentehuis Langedijk op en op  maandag 4 mei en op maandag 5 mei gesloten is. En niet alleen het gemeentehuis maar ook de gemeentewerf is op deze dagen  gesloten! 5 mei is een nationale feestdag dit jaar maar dat de gemeente Langedijk op de dag ervoor, 4 mei, ook voor haar inwoners onbereikbaar is volgens ons toch wel heel bijzonder te noemen.  

Wat Kleurrijk Langedijk nog meer ergert is de zeer gebrekkige en onduidelijke communicatie hierover.  Na enig zoeken vonden we een bericht van 22 april hierover op de website, dit is ondertussen verwijderd. Op vrijdag 1 mei, de laatste dag dat het gemeentehuis wel open is, verscheen een eveneens communicatief zeer zwak bericht met als titel “gewijzigde openingstijden en sluitingstijden”

gemeentelangedijk.nl

Niet een eyecather: “Gemeentehuis en gemeentewerf op 4 en 5 mei voor alles gesloten” of zoiets. Ook Langedijk Informeert, op woensdag 22 april verschenen, geeft geen duidelijk bericht.

Wat Kleurrijk Langedijk helemaal mist is bijvoorbeeld hoe pasgeboren baby’s tijdig aangegeven kunnen worden. Immers binnen 4 dagen moet de hielprik gedaan worden. Maar een op vrijdag 1 mei geboren baby kan pas 6 mei aangegeven worden, als de papa dan nog verlof heeft.

Verder blijkt dat het indienen op zienswijzen op een verleende omgevingsvergunning of een aangevraagde omgevingsvergunning niet de termijn van twee weken verlengd is. Zeer slordig en klantonvriendelijk, immers het gemeentehuis was vanwege de verjaardag van de Koning ook al op maandag 27 april gesloten.  Hoe kunnen zienswijzen nog op een ontvankelijke manier tijdig ingeleverd worden.

De klantvriendelijkheid van dit College is op deze wijze ver te zoeken.  Kleurrijk Langedijk heeft enig speurwerk verricht en komt bij enkele gemeentes tegen dat op 5 mei het huis gesloten is. Op 4 mei wordt er op gemeentehuizen in de regio gewoon gewerkt. Overigens in Hollands Kroon is het gemeentehuis en aanverwante diensten ook zelfs op 5 mei voor een iedere geopend. Zo kan het ook.