Kleurrijk Langedijker Aad Eversdijk Koninklijk onderscheiden

aad

Op vrijdagmorgen 24 april 2015 is burgerraadslid Aad Eversdijk van Kleurrijk Langedijk Koninklijk onderscheiden.  Het was voor hem een zeer grote verrassing. Totaal onbevangen was hij richting het gemeentehuis gelokt, een afspraak met de wethouder over de Stichting Voorschool Langedijk. Eenmaal aangekomen in het torentje van het gemeentehuis kwam het niet tot het geplande gesprek. Hij werd door Wim Dekker als voorzitter van Kleurrijk Langedijk en Annelies Kloosterboer, fractievoorzitter van Kleurrijk Langedijk meegenomen naar CEC De Binding alwaar de plechtigheden rondom de decoratie plaatsvonden.

 

Aad Eversdijk heeft zijn onderscheiding verdiend vanwege zeer vele vrijwillige werkzaamheden voor de locale, provinciale en landelijke stichtingen, verenigingen en cliëntenraden. Het Sociale Domein en de sport hebben zijn zeer grote interesse.

 

Op dit moment is hij naast burgerraadslid voor Kleurrijk Langedijk ook nog voorzitter stichting tennisbanen Sint Pancras, lid cliëntenraad WMO Langedijk, voorzitter cliëntenraad stichting De  Praktijk, voorzitter Stichting Voorschool Langedijk (voorheen heette dit peuterspeelzalen Langedijk), lid regionale donorraad Sanquin, plasmadonor Bloedvoorziening, vrijwilliger bij de thuisadministratie voor cliënten van Stichting de Wering, voorzitter Cliëntenraad MEE NoordWestHolland, voorzitter landelijk platform cliëntenraad MEE, penningmeester comité van aanbeveling Millenniumgemeente Langedijk.

 

Ook in het verleden bekleedde hij tal van vrijwilligersfuncties.  Van 1968 tot 2011 was hij volbloeddonor bij Sanquin, van 1999 – 2010 was hij gewoon bestuurslid van Stichting Tennisbanen Sint Pancras, waar hij nu de voorzitter is. Van 2003 – 2009 was hij voorzitter van de Tennisvereniging Sint Pancras. In deze periode bestond de ijsclub Sint Pancras 100 jaar, de festiviteiten vonden plaats in de winter op de tennisclub. Om deze reden maakte Aad ook deel uit van de Stichting Pancras on Ice.

Van 2010 tot en met 2013 was hij vrijwilliger en bestuurslid bij Stichting Z11 Jongerencoaching. Van 2010  – 2013 was hij vrijwilliger bij Humanitas thuisadministratie en van 2004 tot 2008 bestuurslid van de Stichting Sport Servicepunt Langedijk. Van 2003 tot 2009 voorzitter van de Stichting LeaseLeed.

In een verder verleden bekleedde hij twee vrijwillige functies bij scholen. Van 1982 – 1984 voorzitter van de Oudercommissie van basisschool De Wijde Veert te Noord – Scharwoude. Een periode daarvoor in zijn vorige woonplaats was hij van 1975 tot 1981 voorzitter van de Oudercommissie van een basisschool in Kerkdriel.

 

Kleurrijk Langedijk feliciteert Aad Eversdijk van harte met deze Koninklijke Onderscheiding. Wij zijn trots dat hij, net als de andere fractieleden, zo midden in de maatschappij staat en met zijn vrijwilligerswerk de ruggengraat van de samenleving helpt te vormen.

 

Kleurrijk Langedijk feliciteert ook alle andere Langedijkers die 24 april Koninklijk onderscheiden werden.  Voor het volledige overzicht zie: www.gemeentelangedijk.nl  U treft hier ook de foto’s van de gedecoreerden aan